Ziua Pământului

scris de Fata cu Ie April 22, 2018
Ziua Pământului

Dimineața mea a început cu un mesaj: ”te așteaptă Miru ca să o îmbaci de plimbare”. Din cînd în când sunt mătușă de ocazie și mă bucur de experiența de a copilări împreună cu Miruna care în această săptămână a împlinit 3 ani. E un copil de lumină, care te provoacă și îți construiește experiențe memorabile. Eu alături de ea învăț, cresc, zâmbesc, mă destind și …fără voia mea am grijă să stric buna educație pe care o primește acasă ( Recunosc! Uneori pur și simplu nu mă pot abține!).

Așa că azi, după ce am luat din coșul cu cămăși ”de reparat” ( care așteaptă intervenții mai mici sau mai mari) ia mea cu verde în cinstea Zilei Pământului, m-am urcat la volan și am fugit să îmbrac copilul (surpinzator mi-a și reușit). Am trecut prin ciorapi, fustă , tricou, jachetă, pantofi, ochelari de soare, poșetă  ( cu diminutivele de rigoare) și nelipsitele pietre pentru plimbarea de azi ( Mirunei îi plac Pietrele. Și bijuteriile).  Ne-am plimbat prin centrul Bucureștiului, ne-am bucurat de soare, am mâncat urechile iepurilor de turtă dulce, am descoperit cât de greu poate să fie de la un moment dat un copil de trei ani (atunci când vrea neapărat să vadă lumea de sus – a se citi de la înălțimea mea), ne-am minunat pe treptele statuii lui Lascăr Catargiu de pe bulevardul cu același nume,  am bântuit puțin pe la V for Vintage și ne-am bucurat de întâlnirea cu cei de la Zestrea.

Și că tot veni vorba de oamenii minunați de la Zestrea ( https://ro-ro.facebook.com/ZestreaArtaAntichitati/ ) astăzi mi-au mai confirmat încă o dată că lucrurile făcute cu suflet pot constru lumi mai înalte decât cele făcute cu bani. Miruna a primit azi prima ei brățară de domnișoară. A fost dăruită cu suflet și cu toată bunătatea unui om care iubește, apreciază și salvează lucruri vechi. Sper ca atunci când voi fi bătrână ( și Miruna nu-și va mai aminti) să avem ocazia (de preferat împreună cu mama ei) să-i povestim despre duminica noastră de azi și despre gestul minunat al Ioanei. Știam că Zestrea e un loc cu suflet, azi am aflat că nu e doar atât, mai e și multă bunătate, iubire, deschidere și capacitate de a aduce un strop de magie în jur. Pe mine m-au cucerit definitiv.

Iar ca ziua de azi să fie perfectă am făcut un lucru la care visam de ceva vreme…m-am trezit în mijlocul unui lan de rapiță (urmând cărarile și locurile unde ploile violente din această primăvară au spălat semințele) cu pământul tare sub picioare, cu galbenul peste tot în jurul meu și cu imensitatea albastră a cerului și am pășit prin poarta de lumină în lumea visării… mi-am imaginat o lume în care ne pasă de acțiunile noastre, în care protejăm în mod responsabil natura, în care nu risipim și folosim doar ceea ce avem nevoie și ne aducem în permanență aminte că Pământul este cel care ne permite să existăm și îi datorăm măcar puțin respect. Am început să fac voluntariat acum ma bine de douăzeci de ani și primul spațiu a fost cel al protecției mediului. Chiar dacă viața m-a purtat de-a lungul timpului spre alte ramuri ale activității sociale am aplicat întotdeauan un principiu în ceea ce privește mediul: fă tot ceea ce îți stă în putință, în viața ta de zi cu zi, astfel încăt să protejezi natura. Și pentru că totul începe cu pași mici…ce spuneți de o provocare?  Hai să nu mai folosim paie de plastic! Eu mi-am propus asta de aproape un an și îmi iese din ce în ce mai bine. Nu întotdeauan îmi aduc aminte în spațiul public să menționez faptul că nu vreau paie sau tacâmuri de unică folosință însă reușesc tot mai des să nu folosesc plastic. Vă invit și pe voi să încercați măcar o lună. E un experiment care face bine și în interior și în exterior.

Inspirația zilei:

Fii schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume.

Mahatma Ghandi

 

 

You may also like

Scrie un comentariu