Yuki…scoate colții

August 29, 2018

Yuki scoate colții ( și nu cei de lup, care se cos pe marginea cămeșilor ca să protejeze femeile)…Oare de unde a învățat câinele nostru să fie agresiv?

A venit la noi când încă era un pui foarte mic, avea o lună. L-am cocoloșit, l-am alintat, l-am certat puțintel din când în când ( dar nimic grav….). S-a dovedit a fi extrem de iubitor și  încăpățînat, mult prea sociabil pentru nivelul meu de interacțiune cu străini  și stăpân pe noi și pe viețile noastre. Supriza a venit astăzi când, după ce ne-am împachetat bagajele, ne-am alintat câinele, am vrut să-l trimitem să stea cu mama lui pentru câteva zile. Mâine vom pleca în Moldova și, în mod evident, este imposibil să-l ducem cu noi.

Supriza a venit curând după ce s-a cazat în noua curte (prima lună din viața a locuit acolo) când ne-a sunat vecinul nostru cu o surpriză. Mogâldeața de 3 ( TREI!) luni a sărit s-o bată pe mama lui. În consecință, ”cu cățel, cu purcel”,  am adus animalul acasă și i-am tocmit dădacă care să aibă grijă de el cât vom fi plecați.

Nu v-am spus încă? Mâine plecăm într-o excursei de 4 zile în Republica Moldova ca să sărbătorim ziua mea de naștere.

După agitația bagajelor, emoțile despărțirii și regăsirii, panica momentului de nesiguranță când am realizat că nu știu cum să mă descurc cu câinele, dădaca care a salvat situația, stau  și mă întreb când și e ce a devenit câinele nostru agresiv?

Până acum credeam cu tărie că animalele violente sunt așa datorită educației pe care au primit-o sau datorită unor oameni care au fost violenți cu ei. Câinele meu mi-a făcut însă o surpriză! E agresiv ( cei drept nu cu oamenii)  fără să fi avut vreun context în care să învețe asta. Așa că tot ce-mi rămâne de făcut este să învăț cum să-l învăț să se schimbe…simplu nu?

Și am mai realizat încă ceva…lecțiile de viață pe care le primesc de la animăluțele noastre sunt foaret prețioase.

Vă țin la curent cu descoperirile mele viitoare!

Inspirația zilei:

Ceea ce contează cu adevărat nu este mărimea câinelui în luptă, ci mărimea luptei în câine

Dwight D. Eisenhower.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply