Un strop de filozofie

scris de Fata cu Ie May 23, 2018
Un strop de filozofie

Unele lucruri în viață se materializează firesc într-o curgere simplă. Pentru altele, e nevoie sa tragi de ele. Ziua de ieri mi-a arătat acest lucru în paralel și m-a făcut să mă gândesc la întrebarea: ”când e suficient?”.

Firescul a venit în viața mea personală și în felul în care am reușit să dezvolt idei împreună cu o doamnă minunată pe care am întâlnit-o prima oară.  Pe partea cealaltă este proiectul la care lucrez de mai bine de doi ani și care, cu cât se apropie mai mult de materilizare, cu atât devine mai poticnit și mai greu.  Totuși simt și vreau să investesc energie și emoție în ambele.

De-a lungul timpului m-am gândit suficient de des când e momentul să renunț la ceva (un proiect, o relație, un gând, o dorință, un loc de muncă).  Am de obicei niște criterii pe care le iau în calcul și le bifez atunci când decid să mă despart de ceva: atunci când nu mă mai bucură, când mă plictisește (a se citi nu mai învăț, nu mă mai dezvolt), când nu mai face nici un sens intervenția mea acolo, când îmi încalcă principiile sau când devine o corvoadă sincronizarea tuturor detaliilor – altfel spus atunci când Universul refuză (sunt puse într-o ordine aleatorie).

Coincidență, soartă, destin, noroc, Dumnezeu, oricare ar fi cuvântul, pentru ca o acțiune să se materializeze firesc din punctul meu de vedere, este necesar ca să pornească cu o energie vie, să aibă stropul de necontrolabil ainiat cu intențiile celor implicati. Cred că soarta noastră nu este prestabilită, avem un destin pe care îl construim prin deciziile noastre și prin felul în care învățăm din experiențele noastre. Mai cred insă că ”soarta” intervine din când în când și ne surprinde cu câte ceva nou, un geam deschis sau o ușă închisă, o lecție de viață repetată până la momentul în care o înveți sau o oportunitate apărută din senin.

Răspunsul meu ghiduș pe care il dau de obicei când nu am siguranța unui lucru (”dacă se aliniază planetele”), are în el imbinată o întregă filozofie. Crezul că decizia personală și acțiunile personale pot face lucrurile să se întâmple cu condiția ca intenția să fie incărcată cu acțiune la momentul și timpul potrivit.

Inspirația zilei:

Nu cred într-un destin care cade asupra oamenilor oricum ar acţiona. Dar cred într-un destin care cade asupra lor dacă nu acţionează.

Buddha

 

 

You may also like

Scrie un comentariu