Timp pentru suflet

scris de Fata cu Ie April 17, 2018
Timp pentru suflet

Am momente în care mi-aș dori mai mult timp. Să am o cheiță magică pe care s-o întorc și cu un mic declic, secundele să se întindă precum o bucată de brânză topită. Să pășesc pe ele cu un pas puțin lipicios și elastic, ca în joaca unui copil și să descopăr lumea centimetru cu centimetru. Simt că anul acesta am pierdut timpul primăverii, timpul florilor care se nasc într-un nou an, mirosul de proaspăt, de reavăn, sunetul ierbii care crește. Bursc, parcă iarba din curtea mea are mai bine de 10 centimetrii, copacii cu flori s-au scuturat fără să mă bucur de ninsoarea petalelor și clipele mele de citit la soare au lipsit cu desăvârșire. Și știu că anul acesta mi-a fost mult mai prezent în fiecare zi. Proiectul Fata cu Ie m-a făcut să-mi exersez prezența și să fiu mai atentă la mine și la ceea ce este în jurul meu. Și să învăț.

Sunt recunoscătoare pentru timpul primit (mulți oameni dragi au grijă să-mi umple viața) și mă bucur de timpul meu crescând cu fiecare clipă. Și totuși, uneori simt că hoțul timp fură din momentele sufletului și ale emoțiilor… poate de asta cred că e important să militez pentru ”timp pentru suflet” și să vă invit să vă gândiți la ceea ce e important în viața voastră și cum puteți să puneți acolo tot ”timpul pentru suflet” de care aveți nevoie.

 

Inspirația zilei:

Nimic nu ne aparține Lucilius, doar timpul este al nostru; firea ne-a dat în stăpânire acest unic bun, nestatornic și alunecos, de care ne poate lipsi oricine voiește. Omenii sunt atât de nesăbuiți încât primesc să le fie puse la plată bunuri de nimic, fără nici o valoare, și care, oricum, pot fi înlocuite, dar nimeni nu se gândește că ar trebui să fie dator pentru timpul primit, cu toate că este singurul lucru pe care nici măcar un om plin de recunoștință nu l-ar putea da îndărat”.

Seneca – Epistole către Lucilius, cartea I

You may also like

Scrie un comentariu