Terapie prin culoare

scris de Fata cu Ie June 2, 2018
Terapie prin culoare

Azi mi-am petrecut timpul privind culorile. Alăturarea lor, felul în care natura le pune împreună, texturile care scot in evidentă un anumit accent în detrimentul altuia. Privind pe geamul mașinii, între reprizele de citit n-am făcut decât să opresc gânduirle și să păstrez atenția doar pe ceea ce vedeam la un moment dat.

E un timp propice pentru a mă bucura de culori. Câmpurile de maci, spicele aurii , lavanda, semănături care trec treptat treptat de la verde ( care nu mai e crud) la arămiu și fac trecerea aceasta în unduirea vântului, culoarea pământului, ce îmbrățișează albastrul cerului, verde – copaci, arbuști tulpinele de flori, alb, crem și griuri colorate imprimate în piatră.

La fel și cămășile noastre populare îmbină înțelepciunea și simbolurile naturii într-o armonie de culori desăvârșită învățată prin secole de priviri acordate naturii.

Astăzi mi s-a părut că până și mirosul are culoare.

Inspirația zilei:

Sentimentul colorează, nu pensula. Poţi colora c-o bucăţică de cărbune, şi toate tuburile din lume nu-ţi dau albastrul unei flori de inişor dacă nu-l ai în suflet.

Nicolae Grigorescu

You may also like

Scrie un comentariu