Taram de basm

scris de Fata cu Ie June 22, 2018
Taram de basm

Azi ziua mea a fost îndulcită de o vizită la librărie. E tărâmul meu de basm încă de când eram copil. De pe la 3-4 ani făceam vizite la librărie împreună cu bunicul meu (cred că erau cam o dată pe lună, însă atunci nu prea aveam noțiunea timpului) și aveam voie să-mi aleg câte o carte dintre cele special pregătite pentru mine. Așa am ajuns ca, până să fiu mare și să-mi cumpăr propriile cărți, să am o mini bibliotecă respectabilă (ce conține multe cărți de povești).

Azi… am mai echilibrat puțin balanța… am compărat două cărți de popularizare ștințifică și una… de povești… O carte scrisă de Carmen Sylva care se numește Poveștile Peleșului. N-am putut să mă abțin și am început două din trei. Totuși, primul lucru pe care l-am citit, a fost povestea pârăului Peleș care în apele lui repezi și uneori învolburate ascunde, pe lângă zânele ce viețuiesc în adâncul muntelui, poveștile, șoaptele și legendele ce construiesc lumea magică din jurul Peleșului.

Întotdeauna mi-au plăcut poveștile, basmele, legendele și miturile și în seara aceasta vreau să rămân puțin in lumea lor. Poate de aceasta am ales și cămașa cu stele…

Inspirația zilei:

Fiindcă însă eu nu am aripi, nu pot purta poveștile departe-n lume, ci trebuie să le spun, pentru ca să mergeți și voi să-l vedeți pe Peleș. Poate că el are să vă povestească mult mai multe ca mine, iar acelora care n-au avut încă nici un cuget rău în sufletul lor li se vor arăta și zânele.

Acum, ascultați ce-a fost, cum a fost odată și, dacă n-ar fi fost, nici n-ar povesti-o Peleș.

Carmen Sylva  – Poveștile Peleșului

You may also like

Scrie un comentariu