Stare de Ostara

January 4, 2018

Ostara – zeita noilor inceputuri si a echilibrului la saxoni. Asociata cu echinoxiul de primavara, cu momentul in care ziua si noaptea sunt egale si lumina incepe sa creasca peste intuneric, cu energia feminina a renasterii. Un subiect aparent fara legatura cu ia, cu semnele si originile care se afla pe drumul inceput acum trei zile si cu atat mai putin in legatura cu momentul din an.

Pentru mine insa, Ostara este in stransa legatura cu Omul care mi-a lumina azi ziua. Si nu doar pentru ca este proiectul ei de suflet ci pentru faptul ca vorbeste foarte simplu despre ea si despre ceea ce eu consider o Femeie frumoasa. Femeia care pastreaza echilibru fortelor intr-o lume pe care o guverneaza, care amprenteaza cu simboluri si ”descantece” obiectele de podoaba, un echilibru intre feminitate si putere, mit si pragmatism, daruire si spartiu personal si mai presus de toate, cea care iubeste.  Un portret care poate descrie pe oricare dintre femeile care au cusut si au purtat iile noastre, au desenat panza cu bucuriile si cu tristetile lor, cu cuvintele de paza si protectie, cu semnele de identitate si recunoastere.  Un portret despre care va invit sa vorbim….

Datorita Alinei, inceputul proiectului meu a fost amprentat si binecuvantat cu o aripa de inger si cu un pic de vanitate, asa cum ii sade bine unei femei.


Inspiratia zilei:


”Obiectivul tau nu este sa cauti IUBIREA. Mai bine sa cauti si sa gasasti in interiore tau barierele pe care le-ai cladit impotriva ei.”

                                                                                Rumi

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply