Somnul

May 19, 2018

Vi se întâmplă vreodată să aveți un program bine stabilit, cu acțiuni pe care urmează să le faceți și într-un final să descoperiți că ziua voastră arată total diferit? Cm așa a fost pentru mine astăzi. Și privind în urmă declar cu mâna pe inimă că era nevoie de modificarea aceasta.

Dacă în prima parte a zilei am avut programată o sesiune de muncă cu hârtii și verificat acte, restul zilei prespunea gătit, vizita la expoziții de artă ( e un moment în care se întâmplă foarte multe evenimente în București și îmi doream să ajung măcar la ArtSafari) și o scurtă vizită la vreo două dintre muzeele care participă la Noaptea Muzeelor ( în mod special Scoala 60). M-am trezit devreme, m-am bucurat de cafeaua cu lapte și după m-am afundat în hârtii și cifre, foarte conștiincioasă și productivă. Am pregătit prânzul, am mâncat și…am adormit pe canapea. Mai bine de șase ore.

Din ziua mea foarte plină, la final, atunci când am tras linia am reușit să adun câteva hârtii verificate, prânzul gătit, cafeaua de dimineață, ”aha momentul” avut pe drum azi în tmp ce ascultam radioul și somnul și o mini sesiune foto de seară.

Azi, în timp ce ascultam la radio recenzii vechi ale concertelor Aureliei Cionca ( a fost copilul minune al pianului, protejata reginei Elisabeta încă de la o vârstă foarte fragedă și profesoara lui Dinu Lipatti) am realizat că încă de acum foarte multă vreme românii dădeau mai mult credit oamenilor și lucrurilor provenite din străinătate. Recenziile de aproape 100 de ani vorbeau despre copilul minune al pianului care, în mod surpinzător nu vine de pe meleaguri străine. A fost momentul în care am realizat că de foarte mulți ani noi românii plecăm capul ( ca sa nu-l taie sabia), ne subestimăm valoarea și realizările și dăm mai mult credit lucrurilor și oamenilor proveniți din străinătate. Dar asta e o altă poveste pentru un alt timp.

Câte despre ziua mea deicată artei care s-a transformat într-o zi de somn (mă bucur că am avut înțelepciunea inconștientă de a asculta de corpul meu și de nevoile lui) și  s-a materializat într-o mini sesiune foto cu ia, cu beculețele de pe verandă și un pahar de vin băut în compania motanului privind noaptea. Și pentru că azi am exersat din plin somnul s-ar parea că mi-am intrat în formă și e momentul să….adorm din nou. Noapte bună.

Înspirația zilei:

Culmea somnului: să visezi că dormi.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply