Senin

scris de Fata cu Ie March 15, 2018
Senin

Astăzi am contabilizat seninul. Am pus picătură cu picătură la un loc și am făcut o carafă mare de zâmbet generat de oamenii cu care am interacționat azi.

A fost Mara, o tânără domnișoară de 5 ani cu care am făcut cunoștință și care își ascundea zâmbetul după ursulețul de pluș din brațele ei,  a fost Ana cu zâmbetul puțin trist și cu sufletul de învingătoare, au fost ideile creative născute din lumina soarelui și din energia oamenilor frumoși din jurul meu, a fost povestea copilului găsit pe stradă care mai are puțin și va fi adoptat de părinții care-l cresc și care se bucură de zâmbetul lui în fiecare secundă, a fost cana de cafea și lumina soarelui care au reușit să-mi pună în ordine gândurile complicate și să-mi identifice resursele ca să muncesc cu spor, au fost pozele ”Nașei” ( …:)… Hi Hi Hi… musai s-o conving să mergem puțin în Sicilia, știu o tavernă în Corleone unde se bea vin bun și se mănâncă rustic), cu marea de azi, au fost cele câteva clipe pe care le-am prins în grădină pe lumină, greblând spațiul pentru ca iarba să-și arate fața, a fost repriza de mângâieri cu pisica cea mică (care ne-a făcut o surpriză puțin înainte de programarea la veterinar pentru sterilizare – eu credeam că e prea mică, avea doar 6 -7 luni) și acum așteptăm amândouă – eu ceva mai emoționată de experiența senină a maternității pisicii-  puii ce urmează (peste maxim doua luni voi căuta părinți pisicilor. Doritorii pot să apeleze cu încredere). Pic…Pic…Pic…

Închei acum ziua cu o cană de ciocolată caldă care conține o doză bunicică de Grand Marnier (tocmai pregătită de Lucian)  scriind postarea de azi cu un zâmbet senin pe față. Noapte bună!

P.S. Inspirația zilei avea nevoie de pana magică a unui matematician… și aici s-a deschis cartea…

Inspirația zilei:

”Din ceas, deus adâncul acestei calme creste, 

Intrată prin oglindă în mântuit azur,

Trăind prin înecarea cirezilor agreste,

În grupurile apei, un joc secund, mai pur”

                      Ion Barbu – Din ceas, dedus…

 

You may also like

Scrie un comentariu