Sâmbăta cu pace

July 7, 2018

Ziua de azi se presupunea a fi una linișită..imaginea ei ( așa cum arăta în imaginația mea) e cel mai bine ilustrată de poza pe care o pregătisem …

Realitatea a fost insă ca în poza pe care ați văzut-o deja la profil.

Am avut parte de o zi de sâmbătă agitată și am simțit pentru prima oară cât de complicat este cu două animăluțe care nu se plac și cu o casă care are nevoi speciale tocmai azi ( furtună, inundație, lipsa curentului electric…).

Și pentru că îmi propusesem să fac curat universul a dat curs cererii mele….am spart, distrus, stricat, deteriorat tot ce-am prins în cale cu un entuziasm neobișnuit. M-au ajutat să simt dezechilibrul și cei doi ”favoriti” (Yuki și cu Bis) care s-au întrecut în a cere atenție, face prostii sau au decis să se certe. Astfel am făcut slalom printre favorurile acordate fiecăruia dintre ei, lăsând lucrurile la mijloc atunci cand auzeam un mieunat sau un lătrat…Am continuat cu încăpățânare să fac ceea ce-mi propusesem ( uneori pot să devin foarte încăpățânată) până când furtuna a dat buzna peste mine, mi-a umplut casa cu gheață și m-a lăsat fără curent. Atunci am hotărât că vreau totuși să învăț lecția zilei de azi și să îmi schimb ochelari cu care vedeam lumea.

Am aprins lumânările, mi-am turnat ceai în cană și am citit la lumina caldă dată de flacără. Am realizat încă o dată valoarea glumei cu lămâi: ”Atunci când viața îți dă lămâi, fă limonada!” și cât de important este felul în care alegem noi să vedem lucrurile. Puteam să mă supăr ca ziua de azi a fost una complicată…am ales însă să râd de toate prostiile și năzbâtiile care au venit la pachet cu ea, să ignor valoarea lucrurilor distruse și am ajuns să mă bucur că spațiul creat a lăsat loc pentru un altceva care a a dus pace și echilibru.

Încă lucrez ca să ajung la înțelepciunea de a privi lucrurile care vin cu seninătate și a învăța lecțiile pe care le aduc. Fără tristețe, fără frustrare, fără stresul și agitația cu care sunt atât de obișnuită.

Inspirația zilei:

Ieri am post intelligente. Așa că am vrut să schimb lumea. Astăzi sunt înțelept. Așa că mă schimb pe mine însumi.

Rumi

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply