Recunoștință și bucurie

April 21, 2018

Azi am chiulit de la viața mea de adult. Am făcut asta cu mare plăcere și înconjurată de oameni minunați. Deși în plan era ca azi să fim la Cluj, printr-un concurs de împrejurări am rămas sfărșitul acesta de săptămână acasă. Ca o femeie harnică am programat curățenie, spălat haine, făcut de mâncare, rezolvat lucruri de pe lista ”to do”, etc… Ca un copil răsfățat am uitat de toate și…m-am bucurat:

  1. M-am bucurat în dimineața aceasta de o cafea cu spumă făcută de Lucian și de compania motanului nostru care își dorea o porție mare de alint.
  2. M-am bucurat camera de relaxare din Qreator și de zborul pe Aripile feminității în atelierul Gabrielei Blaga ( http://gabrielablaga.ro ) o femeie minunată și un om  plin de lumină. Gabriela este cea care a fondat Asociația S.O.S. Endometrioza o organizație care suține femeile cu endometrioza și organizează campanii de informare asupra acestei boli. Endometrioza afectează una din 10 (ZECE!) femei la nivel mondial și este una din cauzele infertilității. Azi însă n-aș vrea să vă vorbesc despre Gabriela cea care s-a luptat cu boala și care a decis să susțină și alte femei în efortul lor de a duce o viață normală. Astăzi aș vrea să vă vorbesc de Gabriela cea minunată și creativă, care zâmbește în permanență, care a decis să fie curajoasă și să împărtășească și celorlalți experiențele ei de viață și care, ne-a invitat să privim feminitatea în față și s-o definim așa cum se conturează pentru noi. A fost o bucurie să descopăr că și Gabriela o admiră pe Audery Hepburn. Chiar dacă nu ne-ar fi spus asta, femeia elegantă și discretă, minionă și zâmbitoare are un strop din sclipirea lui Audrey. La fel ca Audrey a adăugat roulului său în societate încă un capitol și se implică activ în campanii de susținere a celor care au nevoie. Și, mai e și delicatețea ei care face imposibil să treacă neobservată. De la Gabriela a venit azi o întrebare a cărei răspuns vreau să-l păstrez. M-a întrebat ce înseamnă pentru mine feminitate. Am răspuns pe negândite: autenticitate asumată. E un răspuns dat la prima respirație, dar e un subiect pe care aș vrea să-l mai explorez, cine știe, poate mai e ceva de pus în definiția mea.
  3. M-am bucurat de brânză minunată, de un pahar de vin ( de fapt au fost două), de înghețată de casă alături de Lucian și  deSilvana, prietena mea. Timpul petrecut cu Silvana are în el întotdeauna zâmbete, idei năstrușnice, mâncare bună ( dacă nu mâncăm măcar visăm la ea sau ne uitâm la poze cu mâncare) mult suflet și iubire. Am vorbit despre călătorii și locuri ( și ei îî place să caute suprizele pe care i le oferă fiecare spațiu) despre filme și lista de filme preferate. Așa am ajuns la ultima bucurie a serii, filmul la care l-am revăzut după multă vreme la sugestia Silvanei: A good year (https://www.imdb.com/title/tt0401445/). Un film pe care uitasem că l-am văzut și care se potrivește perfect cu un pahar de vin și cu un zâmbet senin pe față și care-ți aduce aminte să evaluezi cu atenție lucrurile pe care le consideri importante în viață. S-ar putea să fie mai mult decât vrem noi să considerăm la prima vedere.

 

Mă uit cu seninătate și bucurie la ziua de azi, cu recunoștință și mulțumire pentru oamenii minunați care sunt în jurul meu și care fac să ajungă la mine lecțiile, cuvintele, gândurile sau inspirația care mă poate face să fiu mai mult decât eram acum o secundă. Mă înclin și mulțumesc!

Inspirația zilei ( a venit de la Gabriela):

”Sper că vei merge în lume și vei lăsa ca poveștile să ți se întâmple, că le vei face față, că le vei uda cu lacrimile tale și cu râsul tău până au să înflorească și până ai să înflorești și tu  odată cu ele.”

(Clarissa Pinkola Estes)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply