Raza

April 20, 2018

Azi în drum spre casă am  prins ultima rază de Soare. Ca să mă credeți i-am făcut și poză împreună cu ia mea de azi. M-am bucurat că am încheiat cu bine o săptămână lungă și urmează un sfărșit de săptămână în care stăm acasă: cu gătit (nu va lipsi ciorba de salată, preferata mea), cu spalat haine și călcat ii, cu făcut curat, cu evenimentul Gabrielei despre care o să vă spun mai multe mâine, cu citit (mi-e atât de dor să stau la soare cu o ceașcă de ceai sau un pahar de vin și să mă bucur de o poveste frumoasă! sunt câteva cărți în așteptare pe raft), cu spațiu și timp dedicat cuibului.

De multe ori mă gândesc la trecut și mă întreb cum reușeau femeile de pe atunci să facă atât de multe lucruri? Țineau casa, creșteau copii, lucrau la câmp, aveau grijă de animale, făceau de mâncare ( în fiecare zi) și pregăteau provizii pentru iarnă,  plantau in și cânepă, torceau, țeseau, vopseau firele, coseau cămășile și hainele tuturor celor ai casei. Un șir nesfărșit de activități care începeau odată cu ivirea zorilor și se încheiau atunci când toată casa dormea liniștită în leagănul nopții. Și femeile acestea mai putea să creeze, să inventeze modele, să îmbine culori, să dea naștere pe pânză unor adevărate capodopere.

Mă uit în trecut cu admirație la ele, puțin curioasă ca să aflu secretul ascuns în spatele măiestriei lor de a fi femei, îmbinând toate activitățile necesare gospodăriei cu hrana pentru suflet. Mai ales atunci când am perioade mai încărcate mă gândesc că în trecut timpul avea o altă măsură, mai apropiată de sufletul și inima oamenilor, mai blândă cu truda lor zilnică și în armonie cu pacea vieții…mi-e dor până și de amintirea acelui timp pe care nu l-am trăit.

Inspirația zilei:

Oricare ar fi durata timpului, știința întrebuințării lui îl va face mai lung.

Scott Adams

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply