Raftul

January 18, 2018

Lumea se împarte între bine și rău.

Între corect și greșit.

Între ce e normal să facă fiecare și ceea ce e anormal (pentru cine?).

Avem opinii bine stabilite pe care le aruncăm  în lume (spațiul virtual ne ajută la asta și crează chiar efervescență în jurul lor) și suntem revoltați atunci când ceilalți reacționează altfel decât în ideea noastră de bine. Devenim ”posesori” de idee la fel cum suntem posesori de pământ, refuzându-le relativitatea, imaterialitatea și capacitatea de a crea alte idei.

Așezăm pe rafturi, într-o permanentă dezvoltare colecția noastră de idei împreună cu titlul lor de proprietate. Și identificăm spațiile respective ca fiind lumi perfecte. Stocăm rafturi de lumi perfecte, înmagazinandu-le una după alta și asteptând ca toți ceilalți să locuiască pe raftul nostru.

 

Undeva ….de curând … am intersectat o buclă spațio-temporară și …ne-am reîntors în timp…într-un timp   al zidurilor … Mie imi pare că, Nicoale Dabija  a reușit să ilustreze perfect absurditatea momentului: ”Desenez o fereastra în zid, în zidul surd, ca o moarte, și mă prefac c-o deschid și privesc pân-departe.”(Zidul)…

Raftul meu încă mai are spații deschise, ferestre și uși. Momentan lucrez la desprinderea polițelor. Îmi doresc ca lumea mea să includă, să dezvolte și să ducă la întâlnirea ideilor mai presus de bine și rau…Work in progress…

Inspirația zilei:


”Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing there is a field. Ill meet you there. When the soul lies down in that grass the world is too full to talk about”/” Dincolo de ideea de bine și de rău este un camp. Te voi întâlni acolo. Atunci când sufletul șade tihnit în iarbă lumea este prea plină pentru a vorbi.”


                                                                        Rumi

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply