Printre Cuvinte

May 21, 2018

Ziua de azi a fost printre cuvinte. A fost despre îmbinarea lor, scrierea lor, folosirea lor ca sursă de venit, ca instrument de creat frumosul sau ca mecanism de însănătoșire emoțională. Am participat la lansarea cărții Write your way  trough happiness, eveniment care a pus la un loc artizani ai cuvintelor, oameni care creează magneți de frigider cu mesaje, veselă amprentată cu cuvinte, agende personalizate sau poșete care au un loc special pentru cartea pe care o porți cu tine. Totul sub umbrela mesajelor pozitive și a folosirii scrisului creativ ca proces eliberator.

A fost momentul în care m-am gândit serios la mine (la inginerul din mine) care a folosit tot timpul scrisul ca un proces de sistematizare a gândurilor, ca sursă de clarificare a introspecțiilor, ca obiect de căutare. Am început să scriu la patru ani, și îmi aduc aminte că încă din adolescență cuvintele mele curgeau pe hărtie într-un șir neîntrerupt de semne înșirate unele după altele (scriam în stilul lui Saramago) și cu idei năstrușnice (îmi vine acum în minte titlul unei povestioare ”curcubeul din cutia de pizza”). Am scris pentru că mă ajuta să mă descopăr, să fiu eu și să îmi rezolv întrebările de la un moment dat. Scrisul meu nu a avut niciodată valoare literară. Pentru procesul meu de creștere însă a fost instrumentul cel mai potrivit.

Acum, adult fiind, mă încăpățînez să scriu în continuare de mână, să am o agendă fizică în care fac notițe și un caiețel în care transcriu citatele care mă impresionează (ajută mult la Inspirația zilei). Cred în scrisul de mână și felul în care reflectă starea de spirit, trăirile interioare și rearanjează și întărește conexiunile neuronale. Mai mult de atât, practicarea caligrafiei (lucru care pentru mine este încă un deziderat) duce la echilibrarea minții și la disciplinarea corpului.

În fiecare an, în luna decembrie îmi scriu zilnic de mână ”inventarul” și ”planul”. Timp de 30 de zile, îmi acord 15 minute pe zi să mă gândesc la mine… la cine sunt, ce mă definește, care sunt principiile și valorile mele, ce-mi propun să realizez în anul următor și scriu asta. Fără a trage cu ochiul la zilele anterioare. Scriu în fiecare zi ceea ce consider eu atunci. În ultimele zile deja lucruile sunt cristalizate și aproape identice. Sunt aspecte care nu se schimbă de ani de zile (cum ar fi obiectivul meu de a încerca o experiență nouă în fiecare lună) și altele care apar schimbate în fiecare an, în funcție de ceea ce devin eu ca om.

În anul acesta unul dintre obiectivele mele s-a materializat într-o provocare a cuvintelor: proiectul Fata cu Ie. Acum fac introspecție și scriu în fiecare seară. Pentru că împărtășesc cu voi experiențele mele de peste zi și mi-am propus să dau drumul în lume doar lucrurilor pozitive, uneori seara scriu, pe lângă postarea zilnică,  și în caietul meu. Scriu despre lucrurile care m-au supărat, despre aspectele care îmi ridică întrebări grave despre viață sau despre tristeți și revolte sociale sau personale.

Scriu despre bucurii și tristeți, scriu despre gânduri ascunse sau împărtășesc lumii întregi ceea ce m-a bucurat sau am învățat în fiecare zi. Scriu, urmând și sfatul Alexanderi Bădiță (fără să o fi cunoscut până ieri) în drumul meu spre fericire.

Voi când ați folosit ultima oară cuvintele pentru sufletul vostru?

 

Inspirația zilei:

Cea mai importantă pe care o luăm în viață este să alegem cum vedem universul în care trăim: dacă este unul ostil sau unul prietenos”

Albert Einstein

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Elena May 22, 2018 at 5:42 am

    Cat de frumos! Cuvintele sunt cel mai simplu instrument dar cu un potential imens, ma bucur ca si tu le folosesti si ca te regasesti in cartea Alexandrei. Iti multumim din suflet ca ne-ai fost alaturi!

    • Reply Fata cu Ie May 22, 2018 at 7:45 pm

      Si eu va multumesc pentru experienta!

    Leave a Reply