Pe drum…

scris de Fata cu Ie August 14, 2018
Pe drum…

Iubesc să fiu pe drum. Călătoria mea prin lume a început la un sfârșit de august acum niște ani. Primul meu drum adevărat  a însemnat să parcurg 390 de km ( cu trenul evident) atunci când aveam doar trei săptămâni. Apoi au venit multe alte drumuri, fiecare cu destinația și învățăturile lui, dar parte din marea călătorie.

Azi am plecat mai greu de acasă. Până și bagajele ( care de obicei se fac în 5 minute) nu s-au lăsat împachetate. Am închis ușa senini în urma noastră, cu voie bună, cu un câine pufos și proaspăt spălat ( după baia de sâmbătă, azi dimineață a intrat în casă negru tot, ca și cum ar fi lucrat într-o mină de cărbune. încă mă întreb cum reușește să găsească noroi) și mult chef de drum.

Nu mi s-a părut important traseul: București – Sibiu – Cluj și, după pauza necesară și schimbarea șoferului,  Almașu. M-am bucurat cu inima deschisă de fiecare oprire, de gustul mâncării de acasă, de petrecerea la care am participat și  de joaca cu copii.

Cel mai tare mi-a rămas însă amprentat în inimă drumul de întoarcere.

Răcoarea serii, luna în formă de seceră care scânteia după deauri, curbele moi ( de podiș Transilvănean atât de familiare sufletului meu) ce se ondulau ușor în noapte de-a lungul șoselei, sentimentul de libertate și de pace totală. Am condus tot drumul cu geamurile coborâte, doar eu și mama, cântând din toți plămânii melodiile Cenaclului Flacăra. Am uitat de timp, spațiul ne conținea și drumul era doar o formă în care sufletul nostru își găsea loc pentru o nouă expansiune. E ca și cum atunci am fi început călătoria noastră (așa cum s-a întâmplat acum 36 de ani) și, în același timp, am călătorit dintotdeauna, de peste veacuri, împreună.

Pe noi ne leagă călătoria și poveștile ( pe lângă toate cele care se pun în bagajul complex de mamă- fiică). Călătoria și poveștile sunt numai ale noastre.

Inspirația zilei:

Dă șansa fiecărei zile să fie cea mai frumoasă din viața ta.

Mark Twain

 

 

You may also like

Scrie un comentariu