Ora pământului

scris de Fata cu Ie March 24, 2018
Ora pământului

Azi am ales o ie cusută cu verde și cu albastru, cu viță și ciorchini de struguri. Am ales-o special pentru a celebra Ora Pământului. Astăzi între 20:30 și 21:30 am ales să spun DA inițiativei WWF ( pentru cel de-al 10-lea an la rând) și să opresc lumina în casă, să arpind lumânările și să mă gândesc ( mai conștient poate decât în alte zile) la lumea în care trăim și la transformările ei.

Acum foarte mulți ani (mai bine de 20 de ani ) am învățat să fiu voluntar alături de o organizație care era implicată activ în salvarea mediului și protejarea patrimoniului natural al României. Am continuat să fiu voluntar și să întorc comunității ceea ce am primit de a ea. Am continuat să militez ( cu mijloacele pe care le am la dispoziție și prin acțiunile mele) pentru o lume verde, mai curată și în care să fim mai prezenți în mod conștient și responsabil….( acum voi spune fraza aceea foarte banală, foaret des folosită fără acoperire, dar atât de reală!)…îmi doresc ca în viitor, copii noștri, să aibă parte de o lume la fel de bună pe cât este cea pe care am primit-o noi de la părinții noștri. Si am continuat să celebrez, în fiecare an Ora pământului…nu pentru efectul extraordinat pe care îl are la nivel de intervenție fizică ci pentru gradul înalt de conștientizare pe care-l provoacă. Și pentru meomentul meu de conectare cu planeta.

Am învățat în timp că pot face lucruri micuțe care au efecte mari. Nu-mi place să beau cu paiul nici o băutură..și în timp m-am obișnuit să le cer chelnerior să-mi aducă băutura fără pai. Prefer să folosesc sacoșe atunci când mergem la cumpărături și să evităm pungile de plastic. Cumpăr lucruri care conțin mai puține ambalaje de plastic ( e o provocare prea mare partea cu deloc)  și mă străduiesc să identific produse ce sunt ambalate în sticlă, hâtie…Evit farfuriile, paharele și tacâmurile de unică folosintă. Strâng ambalajele de sticlă și hârtie și le dau celor care le duc la stațiile de reciclare…sunt doar câteva dn lucrurile pe care le fac conștient pentru ca trecerea mea prin lume să fie frumoasă…

Cred că e important să fim conștieți de relația noastră cu pământul, cu energia lui și cu schimbările care se produc și să-i acordăm un minim de respect și puțină iubire. Să plantăm din când în când un copac sau o floare, să evităm să aruncăm lucruri în natură, să alegem o plimbare în locul scaunului din spatele volanului și să privim mediul în care trăim ca pe o ființă ce face parte din viața noastră și care merită respect și atenție…

Inspirația zilei:

”A oferi un pahar cu apă în schimbul altui pahar cu apă nu înseamnă nimic. Adevărata măreție constă în a răspunde răului făcând binele. ” (P.s. pământul face asa în fiecare oră)

Mahatma Ghandi

 

You may also like

Scrie un comentariu