Normalitate…altfel

June 14, 2018

Ziua de azi, deși plină, a venit cu pace. Am luat încă de ieri decizia de a continua să scriu în fiecare zi. Reasumarea acestei decizii a fost ca un pahar de oxigen. Nu am mai făcut efort să scriu. Și pentru că a fost o zi în care am petrecut mai bine de 10 ore într-un birou, cu gândul la subiectul aflat în discuție și cu puțin timp pentru analiză, introspecție sau lecți învățate povestea de azi este despre cum mi-am revenit după o zi lungă la birou…

Obișnuiesc deja de ceva vreme să vă povestesc despre cum mă salvează cafeaua atunci caând am nevoie de o mică oază de liniște. Oboseala de acum nu a putut fi ștearsă cu cafea așa că am apelat la o altă armă secretă…o jumătate de oră în grădina pizzeriei lui Nelu ( mai exact la umbră, sub vie) cu câteva felii de pizza în față și o bere. Am stat cu picioarele goale în iarbă, am făcut poze care mai de care mai năstrușnice și am simțit cum fiecare secundă care a trecut a șters oboseala zilei.  

Apoi am mers acasă și, ca o female responsabilă ce sunt, am uitat de tot ceea ce aveam de aranjat, spălat, călcat, curațat în casă și m-am așezat în scaunul de pe terasă cu o carte de povești scurte în mână ( le-aș spune nuvele…dar termenul de ”short story” a devenit mai circulat). Cu pătura ( da! N-am visat și n-am greșit. Fiindcă ploua mi s-a părut că e frig) pe picioare am început să citesc lângă o cană de ceai turcesc de mere alături de pisoiul care se întindea căt e de lung pe picioarele mele. Nu știu cât timp a trecut ( numărul de pagini citite nu mi se mai pare relevant…)….până mi-am dat seama că seara s-a așezat deja și e momentul să împărtășesc cu voi gândurile zilei. 

Mai trebuie să vă povestesc că ziua de azi a mai adus două începuturi de poveste…e gata Dollme Fata cu Ie ( ce așteaptă să fie pusă de acum în bagajul de călătorie) și am acceptat să particip la o emisiune în direct la televizor. Dra aceste începuturi vin fiecare cu povestea lor atunci când ”se coc” suficient.

Inspirația zilei:

Normality is a paved road: It s comfortable to walk, but no flowers grow./ Normalitatea este un drum pietruit: este fort confortabil să pășești pe el dar nu vei găsi flori în drumul tau. 

Vincent van Gogh

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply