Muzica

May 26, 2018

Povești din pădurea fermecată a fost concertul prezentat în seara aceasta de către membrii ansamblului Sangit Chamber Ensemble în Sala Mică a Ateneului. Nu puteam să lipsesc pentru că imi doream de foarte multă vreme s-o aud cântând pe Cleopatra (nu regina Egiptului, ci Cleopatra David – soprană. Două femei care nu împart doar numele și o coafură asemănătoare ci impart și aceași tenacitate, aceeași încredere și aceeași determinare).

Spectacolul mi-a adus surprize, la fel ca și ziua de azi. A fost pentru prima oară când am coborât în subsolul Ateneului și descoperirea sălilor de jos a fost o adevărată bucurie pentru mine. Jocurile de lumină și umbre, curbele, multitudinea de intrări și ieșiri, arcade, scări și uși a fost o adevărată încântare în timpul mini sesiunii foto. În sala micuță am descoperit că doi prieteni de-ai noștri participau la concert iar seara noastră s-a terminat la un pahar de vorbă pe o terasă. În timpul spectacolului am fost fotograful ”acreditat”  desemnat să fac poze artiștilor de pe scenă (a fost momentul acela în care îmi doream foarte tare să am aparatul meu cu mine).

Cât despre concert….

Surpriza mea cea mai mare a fost vocea Cleopatrei și felul in care se lumina și se transforma în  timp ce cânta. Cânta nu doar cu vocea ci și cu corpul și cu toată ființa, cu tot sufletul și avea o lumină care strălucea din interior (nu erau reflectoarele).  Au abordat un program eclectic care a mers de la Wagner până la bel canto-ul italian iar vocea ei a sunat minunat și în spațiul mai dur al muzicii germane și în fluiditatea muzicii italienești. Fotografului din mine i-a plăcut foarte tare imaginea ei pe scenă și felul în care crea imagini ”fotografiabile”. Abia aștept următorul concert al Cleopatrei.

Inspirația zilei:

Nu pot cuprinde spiritul muzicii altfel decât în iubire

Richard Wagner

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply