Joacă de-a Sânzienele

scris de Fata cu Ie June 17, 2018
Joacă de-a Sânzienele

Împreună cu Dana ( cea magică, care împarte cu Raluca rolul de nașă și datorită căreia pagina fetei cu ie arată așa)  și cu Zâna Boema (https://elenastanciu.ro) – e zână, deci e magică din principiu,  ne-am propus să scotocim prin cufărul meu cu ii la o cană mare de cafea. Am început prin a bea cafeaua, a vorbi câte în lună și în stele în așteptarea ploii și apoi, ne-am afundat în valurile de pânză, în povestea magică a acului, în bănuții care alungă spiritele rele cu fiecare clinchet, la fiecare  mișcare și în umbra diafană a maramelor. Rând pe rând cămășile au fost scoase la lumină, încercate, îmbinate și purtate cu mândrie. A fost atâta bucurie să descoperim împreună care este costumul care li se potrivește și în care se simt bine. Cum le vin modelele, culorile, croiurile și cum se pun cap la cap piesele unui costum.

Azi am fost nașa nașei. Am îmbracat-o prima oară într-un costum popular întreg și arată ca o zână. Timpul nostru petrecut printre haine vechi a fost ca o vizită a zânelor într-o peșteră magică. Cred că așa ar fi arătat și peștera lui Ali Baba cucerită de zâne… cu cămăși prețioase puse unele peste altele, cu fote și vâlnice frumos așezate, cu salbe și mărgele, cu cusături prețioase și chicoteli vesele, toate împachetate într-o după amiază tihnită de duminică în care căldura soarelui s-a mai potolit, stropii de ploaie cântă la fereastră iar motanul ne supravegează atent.

Am pus la cale lucruri (care acum sunt doar vise), am chicotit și ne-am jucat. Cel mai drag în toată experiența noastră din peștera comorilor mi-a fost să văd încântarea de pe fețele fetelor atunci când se priveau în oglindă îmbracate în costum.

Înspirația zilei:

None of us are getting out of there alive. Eat the delicious food. Walk in the sunshine. Jump in the ocean. Say the truth that you are carrying in your heart like hidden treasure. Be silly. Be kind. Be weird. There is no time for anything else./ Nici unul dinter noi nu ieșim în viață de aici. Mânâncă mâncarea delicioasă. Pășeste în soare. Sari în ocean. Spune adevărul ascuns în inima ta . Fii nostim. Fii bun. Fii ciudat. Nu este timp pentru mimic altceva.

Anthony Hopkins

 

You may also like

2 comentarii

Corina June 21, 2018 - 3:35 am

Ce frumos ai incheiat articolul si ce minunat imi incep ziua cu el. Intr-o zi poate ne vom intalni:) Visez sa imi arati si mie cufarul tau magic cu ii.

Reply
Fata cu Ie June 21, 2018 - 6:57 am

Cu mare drag…daca ne dorim sunt convinsă că planetele se aliniază și….te aștept cu mare drag la cufăr cu o cana de cafea bună ( sau ceai) și cu ce mai găsim noi pe acolo…

Reply

Scrie un comentariu