Imagini la feminin

August 11, 2018

Femininfeminin, ~ă [At: MACEDONSKI, O.I, 107 / V: ~men~ / Pl: ~i, ~e / E: fr féminin, lat femininus] 1 a Care aparține femeilor (7) Si: femeiesc (1), (pop) muieresc. 2 aReferitor la femei (7) Si: femeiesc (2), (pop) muieresc. 3 a Specific femeilor (7) Si: femeiesc (3), (pop) muieresc. 4 sn, a (Gen gramatical) care cuprinde numele cu forma atribuită numelor de ființe de sex femeiesc. 5 a (D. părți de vorbire) Cu formă specifică numelor ce denumesc ființe de sex femeiesc. 6 a (D.rime) Care rimează pe penultima silabă neaccentuată.

Feminitatefeminitate sf [At: BOGZA, C. O. 284 / Pl: ~tăți / E: frféminité] Ansamblul trăsăturilor care dau specificul caracterului feminin.

Feminismfeminism sn [At: DA ms / Pl: ~e / E: fr féminisme, rs фeмининзм] 1 Mișcare socială care urmărește obținerea egalității în drepturi a femeilor cu bărbații, în toate domeniile de activitate. 2 Doctrină care militează pentru emanciparea femeii și extinderea drepturilor ei. 3 (Med) Stare patologică la bărbat, caracterizată prin dezvoltarea trăsăturilor sexuale feminine.

Poza de azi este făcută de soțul meu. E felul în care m-a privit el prin lentila obiectivului. Pentru mine însă este o imagine care a generat multe întrebări și nehotărâri. Întrebările mele de azi au fost în raport cu cele trei cuvinte de mai sus: feminin, feminitate, feminism și reprezentarea lor în viața mea. Inițial am refuzat să folosesc poza. Apoi am relizat că este despre mine.

De-a lungul timpului am explorat conceptele de feminin și de feminism, le-am manifestat activ și le-am integrat în viața mea. Au fost perioade când aș putea spune că eram activistă. Atunci când este vorba de feminitate, lucrurile par să fie mai tulburi și mai puțin așezate în viața mea. Obișnuită sa iau decizii, să fac analize și să port negocieri, am început să pun la păstrare o parte din trăsăturile ce dau specificul caracterului feminin. Pentru a fi luată în serios, am activat cu preponderență componenta masculină a abilităților mele și am dezechilibrat balansul energiilor feminine și masculine.

Anul meu in ie a ilustrat aceste aspecte destul de bine. Doar că nu le-am privit eu în față până acum. Am momente când prefer să port cămăși bărbătești în detrimentul iilor diafane și mă simt mult mai bine în ele. Îmi dau o libertate de mișcare mai mare însă mă fac să pierd din grație și feminitate. Atunci când port însă iile de pințesă, gesturile mele se schimbă ușor, poziția mea în lume este mai delicată, devin mai feminină și exprim feminitate.

Cât despre fotografia buclucașă… am decis să fiu curajoasă și să o fac publică.

 

Inspirația zilei:

La femeia prost îmbrăcată îţi aminteşti haina. La femeia bine îmbrăcată îţi aminteşti persoana

Coco Chanel

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply