Ie de împrumut

June 8, 2018

Azi am purtat prima ie din cele împrumutate. Vă povesteam zilele trecute că am primit un pachet cu 5 ii de împrumut și că țopăi prin casă. Povestea lor începe acum ceva vreme. La un moment dat, mi-a scris o doamnă și mi-a spus că-i place mult proiectul meu ”Fata cu Ie” și că ar vrea să contribuie la el. Dorea să-mi împrumute câteva cămăși din colecția ei (cele care îmi veneau ca măsură)  astfel încăt, în anul meu în ie să fie și ele purtate. M-a surprins și m-a bucurat mesajul doamnei. Nu ne cunoșteam, nu știa cine sunt… cum să-mi trimită o bucată din colecția ei? Am spus da, dar cu reținere.  Nu obișnuiesc să împrumut haine (singura excepție este mama mea) și mi se pare că întotdeauna vin cu o responsabilitatea suplimentară. Este responsabilitatea față de haină și responsabilitatea față de omul care ți-a împrumutat-o și o prețuiește.

Trecând peste toate reținerile, i-am mulțumit doamnei și i-am spus că sunt onorată să accept propunerea ei. Nu am întrebat-o ce cămăși îmi trimite, nu am cerut detalii, pur și simplu am lăsat universul să funcționeze după principiile lui. Fără intervenții, fără întrebări, fără control. Am fost răsplătită, acum două zile, când am deschis cutia și m-am bucurat de fiecare cămașă în parte. Le-am întins pe pat, le-am privit pe toate părțile. Nici măcar nu le-am încercat. Pur și simplu m-am bucurat privindu-le.

Azi am îmbrăcat-o pe prima. O cămașă de Muscel cusută cu arnici negru și mătase galbenă. Am vrut să vă povestesc experiența aceasta pentru că nu este doar despre cămăși. Este despre încredere în oameni. Sunt lecții de bunătate și de încredere pe care le primesc cu drag și cu recunoștință și care îmi arată că lumea mai are încă șansa de a deveni mai bună.

Multumesc din inimă pentru cămăși și pentru experiența frumoasă.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply