Haine, haine și …iar…haine

scris de Fata cu Ie July 12, 2018
Haine, haine și …iar…haine

Azi am realizat cât de multe experiențe și cât de multe schimbări îmi aduce anul meu în ie. După o zi obișnuită la muncă am reușit să bem un ceai cu o prietenă de-a noastră ( mâna magică de fotograf se vede în poza de azi, nu?) și discuția a ajuns la capitolul haine…la cât de nesatisfăcătoare ni se pare oferta uriașă de haine, la calitatea hainelor de acum și la felul în care sunt potrivite doar pentru anumite conformații corporale.

Cam acela a fost momentul în care mi-am spus serios…vreau să-mi fac propriile mele haine. Purtând ie toată ziua m-am obișnuit cu materiale impecabile, cu cusături maiastre și cu modele personalizate…Fiecare cămașă este unică și a o purta te face să te simți special. Probabil că voi păstra în prima fază nevoia mea de personalizare la nivel de fuste și rochii ( din materiale fluide și naturale) pe care să le adaptez pieselor din garderoba mea și abia după voi trece la nivelul următor.

Însă am început să mă gândesc tot mai serios la câtă muncă și câtă atenție era acordată înainte realizării hainelor. Era necesar să fie potrivite în tocmai pe cel care le purta, cu imperfecțiunile perfecte ale propriului corp, putea să aibă o amprentă personală la cererea clientului, iar materialele și finisajele erau de poveste. Hainele erau făcute să dureze (în timp) și să poată fi reinterpretate prin felul în care erau combinate ținutele sau accesorizate. Scopul era să povestești despre tine ( statut, origine, gusturi, clasa socială, vise) așa că mi-am propus să-mi fac haine care să spună povești despre mine.

Vă țin la curent cu statusul și promit să împărtășesc prima încercare reușită ( sunt 20 de ani de când n-am mai făcut un tipar).

Inspirația zilei:

Toți oamenii mari au fost mai întâi copii, dar puțini dintre ei își maia duc aminte.

Antoine de Saint Exupery

You may also like

Scrie un comentariu