Firesc

scris de Fata cu Ie August 1, 2018
Firesc

O zi minunată în care universul meu s-a aliniat într-o ordine nouă pentru mine. Mi-am adus aminte că, atunci când lucrurile sunt menite să se întâmple vin și există în viața mea fără o agendă cu date înșiruite în dreptul unor cifre codate. E necesară doar intenția și lucrurile se aliniază în sfera lor și în viața mea într-un firesc ușor diferit de așteptările mele. Timpul lor însă este perfect.

Am îmbinat cu măiestrie sarcinile multiple și situațiile de criză apărute, am aranjat casa înainte de plecare, am făcut baie câinelui și pisicii (e o adevărata aventură de fiecare dată), am reușit să găsesc niște timp pentru plantele mele ce se înșiră pe toată lungimea terasei (căpșunii au făcut deja frăguțe – nu, nu e o greșeală. Acum ceva vreme am semănat căpșuni într-un coș cu pământ. S-a umplut coșul de frunze, au apărut florile, s-au tranformat în fructe și s-au născut câteva frăguțe roșii ca sângele cu o aromă și un gust îmbătător) și am reușit să citesc și câteva pagini din cartea Femei care aleargă cu lupii. Nu știu unde au încăput toate într-o singură zi! Cert este că sunt într-un moment al anului în care explorez tot mai atent diversele fețe ale feminității (trebuie să recunosc că și pe cele ale feminismului) folosind tot ceea ce am la îndemână: experiență personală, cărți, filme, literatură, biografii, ștință, povești, amintiri, legende.

Odată cu cămășile românești pe care le port în fiecare zi, la care lucrez din când în când și pe care le iubesc tot timpul,  a început un altfel de căutare. O căutare a esenței feminie distilate în forme, simboluri și mituri.

Până când căutarea mea va lua o formă mai concretă pot doar să  mă declar la finalul zilei obosită, fericită și pregătită pentru maratonul personal București – Cluj – Budapesta – București.

Inspirația zilei:

Frumuseţea începe atunci când decizi să fii tu însăţi

Coco Chanel

 

 

You may also like

Scrie un comentariu