Despre râs…și alte uitări

March 28, 2018

Azi am râs cu drag, plin, lung, din tot sufletul, cu ochii și cu buzele, cu inima…după mi-am dat seama că râd rar. Zâmbesc în fiecare zi, uneori chiar de mai multe ori pe zi…fiecare clipă care îmi aduce ceva indit îmi îndreaptă cutele de pe frunte și îmi pune o sclipire în ochi…râd uneri câte puțin …atunci când viața scotocește prin tolba ei cu surprize și scoate câte un moment meșteșugit care înlocuiește zâmbetul sau chicoteala obișnuită cu câte un râs…și, râd cu poftă ( dacă e să măsurăm în cantități nu cu lingurița ci cu valiza) rar…dovada? În seara aceasta am făcut febră musculară la obraji de la râs în timp ce, stând la o masă la Teatrul Godot, înconjurată de prieteni și de Lucian, sorbeam un pahar de vin și vizionam piesa Acum ori niciodata de Vladimir Krasnogorov.

Piesa? O comedie ușoară, spumoasă, de miercuri seara despre viața de cuplu și întorsăturile ei, despre căutarea iubirii și ”împărțirea” ei ( cu tine, cu alții, în familie, în exteriorul familiei) totul împachetat într-un joc actoricesc plăcut și un scenariu savuros care spune multe, insinuează mai multe, caricaturizează totul și totuși nu depășește un bun simț confortabil și senin. A fost o surpriză și o plăcere piesa din aceast seara…iar anul acesta Teatrul Godot a bifat pe agenda mea 2 reușite din două…(o rată buna de succes spun eu…mai vedem pe viitor).

Cat despre râs…e un vechi prieten al meu…pot s-o dovedesc cu o gramadă de poze făcute încă de la vârste foarte fragede (2-3 ani)  în care râdeam atât de cu poftă încât, ai mei, când privesc acum pozele încep să râdă… Râsul e un fenomen care a fost atent documentat în procesul meu de creștere, pe care l-am pierdut undeva în preajma etapei de femeie matură…nu știu exact când …am realizat azi că a fost uitat acum ceva vreme. Am uitat să râd…am facut-o ”subtil”, pe furiș, neatent, continuând să zâmbesc dar uitând râsul acela senin și plin de energie, pofta aceea de a râde cu toată ființa și a te conecta cu bucuria pură, copilărească.

Oare care o fi rețeta de fabricat râs? Promit să mă documentez și să dau mai departe!

Inspirația zilei:

”Our anxiety  does not come from thinking about the future, but from wanting to control it.”/ ” Neliniștea noastră nu vine din gândurile despre viitor ci din nevoia noastră de a-l controla.”

                   Khalil Gibran

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply