Decizii

scris de Fata cu Ie March 12, 2018
Decizii

Azi mi s-au rotit în minte ca într-un carusel cuvintele unui panseu: ”Atunci când viața îți dă lămâi, fă limonadă!”.  De unde cuvintele astea? Au fost generate de context și de felul în care am ajuns să reacționez la schimbările permanente din viața mea, modificarea constantă a ritmului ce mă înconjoară și deciziile pe care le poartă timpul.

Tot mai des desenul (traseul) zilei mele se schimbă din mers, aducând de multe ori lucruri neobișnuite pentru care nu sunt pregătită suficient. Uneori sunt schimbări care ”nu depind de mine” (a se citi: nu sunt create de mine și mă regăsesc în mijlocul lor făcând parte din ele) și în care pot totuși să iau decizii. Cred că, felul  în care reacționăm la ceea ce ni se întâmplă este o decizie PERSONALĂ și această decizie este ceea ce ne face mai triști sau mai fericiți, mai frustrați sau mai împăcați.

Astăzi aveam în plan să lucrez la ajustarea bucăților de studiu de fezabilitate, să analizez niște cifre, să rezolv punctele de pe lista de To DO cu caracter administrativ, să particip la antrenamentul săptămânal (al minții) în care aveam de lucrat un studiu de caz complex și superb, să mă ocup de treburile zilnice din casă (inclusiv să ud florile care așteaptă de vreo 3 zile) și să îmi fac postarea zilnică. Cum a ieșit ziua? Mi-am mutat biroul (cu toate bibliorafturile pline de hârtii) 3 etaje mai sus (noroc ca am fost îmbrăcată cu cămașa alba!), am înghesuit toate hârtiile (pline de praf) și lucrurile din biroul de jos într-un birou ocupat deja de colegii mei și după finalizarea demersului constructiv am reușit să … nu am acces la internet și informații, am bifat o parte din punctele de pe To Do list… dar cel mai urgent încă își așteaptă rezolvarea mâine dimineață, m-am pregătit pentru antrenamentul de azi și fiindcă internetul n-a ținut cu mine, am ajuns să îmi dezvolt abilitățile de gătit (într-o manieră reușită de această dată)… Ca să recapitulez: în loc să muncesc, azi am făcut sport la birou între etaje (n-am luat liftul), în loc să îmi antrenez mintea am lucrat la kilograme în plus cu succes (am și asezonat mâncarea cu un pahar de vin minunat făcut de cumnatul meu), în loc să mă ocup de casă ne-am uitat la Darkest Hour (mi-a plăcut și a rezonat cu tema zilei: felul în care reacționăm la context/schimbare/situații depine doar de noi) și… în loc să îmi scriu postarea mă joc cu Pinkye… Mă bucur de schimbări și să caut ceea ce aduc bun sau lecția care vine cu ele.

 

Inspirația zilei:

”Successul nu este final. Eșecul nu este fatal. Ceea ce contează este curajul de a continua.”

Winston Churchill

You may also like

Scrie un comentariu