De iarnă…marea…

scris de Fata cu Ie February 3, 2018
De iarnă…marea…
La începutul  lunii februarie lumea merge  la munte … schi,  sănuiuș sau doar pentru a se bucura de zăpadă … Eu merg la mare. Iubesc marea … Toamna. Primăvara. Iarna. De cele mai multe ori și vara … exact în ordinea asta. Îmi place mirosul apei și vântul, îmi place sunetul ei,  imi place să alerg pe nisip (ceea ce nu m-am putut abține să fac și azi) și să-i stau cât mai aproape. Mă bucur ca un copil și râd din toată inima.
Am zis că, dacă sunt aproape, poza și povestea iei de azi este cu marea.  Și pentru că s-ar părea că nu mi-a fost suficient să fiu la mare, azi am ajuns în mare … La început de februarie am ajuns la și în Marea Neagră. Un val neastâmpărat s-a hotărât să-mi facă baie. Și atunci când spun baie, spun păr ud, haine din care se scurge apă și pantofi care scot pitorescul: ”fleoșc! fleoșc!” A fost o premieră pentru mine și … n-aș schimba nimic … În consecință, mărturisesc următoarele: că n-am mai râs ca astăzi de multă vreme, că am descoperit că e groaznic de dificil să te dezbraci pe plajă (asta luând în considerare hainele ude și lipite de mine și tremuratul gingaș din toate mădularele), că dușurile scoțiene ar putea fi o opține (încă e în analiză), că o vacanță de două ore poate să fie echivalentul uneia de două săptămâni și că e minunat să ai rude la mare (mai ales atunci când ai nevoie de haine de schimb. Multumesc).
Iar pentru ca ziua să fie perfectă, mai rămâne să mă bucur de o ciocolată caldă cu Grand Marnier (DA, la 10:30 seara!) și să recitesc cu mare plăcere Marea, nuvela Hortensiei Papadat Bengescu.

Inspirația zilei:

”Oamenii și legile lor! Legi sufletului cine poate face? Cine poate cuteza?”

                                           Hortensia Papadat Bengescu – Marea

You may also like

Scrie un comentariu