Dar de femeie cu recunoștință

April 25, 2018

Cred că tot ceea ce răspândesc în univers, găsește o modalitate să se întoarcă la mine. Astăzi, toată ziua, a împachetat în ea aceeași trei cuvinte:

  1. Recunoștință
  2. Dar
  3. Femeie – rol și asumare

Întreaga zi mi-a adus aminte cât de recunoscătoare sunt pentru experiențele de care am avut parte în viață, pentru felul în care am învățat și am crescut datorită lor, pentru oamenii minunați din jurul meu cărora le datorez bucăți din ceea ce sunt și pentru faptul că, uneori, povestea mea de viață (sau bucăți din ea) poate să fie de ajutor altor persoane. Recunoscătoare pentru ca am pus la un loc eșecurile și reușitele și le-am transformat în lecții învățate și într-o viață frumoasă.

Ziua de azi a venit plină de daruri minunate și m-a făcut să realizez că, de la o vreme, primesc mult și des. Vin spre mine lucruri, experiențe sau cuvinte destinate prezentului meu din acel moment. Am o mulțime de cărți primite de curând care așteaptă momentul să mă împrietenesc cu ele, ii care așteaptă să prindă o nouă viață și planuri de călătorie. Fiecare zi vine cu darul  ei poate și datorită exercițiului prezenței. Iar atunci când șefa ta îți spune că e important să continui să răspândești lumină (”keep spreading the light”) ”trebuie” să fie ceva bun la mijloc.

Pentru că ieri am fost divă, azi am intrat în rolul de ”femeie a casei”… am gătit, am spălat, am avut grijă de flori, am încercat să conving motanul că, oricât de mult îmi place să stau cu el seara, nu pot să renunț la calculator și la a scrie câteva gânduri,  și am reușit într-un final să petrec câteva clipe cu acul în mână în încercarea de a prelungi o cămașă. Toate astea printre strănuturi. Anul acesta alergia m-a luat prin surprindere și n-am prevenit-o. Avantajul este că am ochii mari (… și sticloși. No make-up zilele acestea).

Inspirația zilei:

”Timpul este lumină. Dar lumina, ce este Lumina?”

Nichita Stănescu

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply