Dansul ploii

July 9, 2018

Azi am împlinit 190 de zile de când port ie. Am trecut prin 189 de zile în care am exersat prezența. În care m-am propus să fiu cât mai conectată la ceea ce se întâmplă în jurul meu acum și să învăț cât mai mult. M-am conectat atât de tare la ziua mea și la ceea ce aveam de muncă încât am uitat să-mi fac poza zilei.

Mi-am început ziua la 5 A.M. negociind cu ceasul încă 5 minute de somn. Nu m-am hotărât încă ce ce îmi doresc mai mult: să mă trezesc la 5 dimineața sau să mă bucur de somn ( una dintre activitățile pe care le iubesc) între așternuturile calde. Am continuat-o lucrând la un material fără să mă dezlipesc de scaun… m-au înseninat din când în când cana de latte care apărea pe masa mea de lucru și norii negrii ce se îngrămădeau deasupra Bucureștiului ( îmi place mirosul aerului înainte și în timp ce plouă și culorile din jurul meu).

Asta până când….m-am hotărât să merg la atelierul meu de yoga din această seara și decizia mea avenit la pachet cu o plimbare prin ploaie. Îmi place ploaia. De mică mi-a plăcut să merg prin ploaie mai ales atunci când cădea deasă deasupra orașului ( spre disperarea mamei mele care nu o singură dată m-a pus să mă dezbrac de la ușă). Ploaia de azi a avut ceva special…a golit străzile Bucureștiului lăsând doar câțiva oameni răzleți ascunși pe sub arcada porților și mi-a permis să mă plimb ( sub umbrelă ce-i drept, dar asta nu a făcut să fiu mai puțin plouată) împroșcând apa strânsă pe trotuare, sărind cu ambele picioare în baltă ca și copii mici, și admirând aleile din Cișmigiu. După toată ziua de muncă ”dușul” acesta a fost binevenit. A spălat toate gândurile și toată încordarea și mi-a adus un mare zâmbet pe față.

Inspirația zilei:

Când vor seca izvoarele şi când ploile vor pleca în sus, eu şi cu tine ne vom ţine de mână şi vom plânge, ca să nu rămână văduvită de tristeţe această stare de vis.

Nichita Stănescu

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply