Cuvântul

scris de Fata cu Ie March 20, 2018
Cuvântul

La început a fost cuvântul….

Departe de mine ideea de a aborda teme religioase în această seară. Întâmplările zilei de azi, ziua echinoțiului de primăvară (când ziua este egală cu noaptea) m-au făcut să reevaluez valoarea acestei fraze. Azi am echilibrat ziua cu noaptea și  m-am aliniat cu energia de început, specifică acestui moment astral. Am făcut inventarul reușitelor, care au marcat prima parte a acestui an, am contabilizat eșecurile și învățăturile lor și mai mult decât atât m-am uitat la lista lungă a lucrurilor neterminate…am avut ajutor de nădejde în această analiză pe terenul de antrenament al spațiuiului nostru  de învățare (când spun nostru vorbesc despre echipa alături de care îmi atrenez mintea și sufletul de mai bine de un an, despre femei minunate și profesioniști adevărați în antrenarea competențelor necesare pentru preformanță).

Azi am realizat cât de puțină atenție acordăm CUVÂNTULUI. Prin cuvânt înțeleg orice frază prin care ne asumăm ceva, orice început pe care verbal ( sau doar mental) îl activăm fără să-l investim cu toată puterea asumării.

La început a fost cuvântul: ficare proces de schimbare, fiecare pas asumat în învățare, fiecare promisiune sau fiecare dorință încep cu o înșiruire de cuvinte pe ce care le rostim verbal sau mental. Atunci când omitem să le punem pe ”lista” lucrurilor asumate rămân suspendate, neînchise și târâte după noi de-a lungul vieții. Mecanismul e același și atunci când vorbim despre lucruri asumate de noi cu noi sau despre ”promisiuni” făcute celor din jurul nostru. Toate acestea ne consumă energie, ne influențează relațiile sau ne alterează percepția asupra propriei persoane…știu asta și totuși rostesc cuvîntul ( generic vorbind)  fără să mi-l asum întotdeauna, las lucruri neterminate, uit promisiuni și…nu închid lucrurile atunci când simt că le-a venit sfârșitul ( cel puțin nu fac asta atât de des pe cât mi-aș dori)…

Acum nu multă vreme ( în raport cu viața pământului) cuvântul asumat era mai important decât orice hârtie iar conceptul de Gentelmen s Agreement era un mod de viață. Acum simt că nu sunt conștientă întotdeana de valoarea promisiunilor mele și și cuvintele mele zboară fără să rămănă marcate pe răbojul asumării. Vouă vi se întâmplă să nu vă asumați ”cuvântul”?

La început de primăvară, cu energia de creștere și curațare eu mi-am propus încă un lucru nou pentru anul acesta ( nu doar provocarea de a scrie despre călătoria mea în ie) . Mi-am propus să îmi asum  ”cuvântul”.

 

Inspirația zilei:

”Dacă destinul nu depinde de tine, de tine depinde ce faci cu ceea ce îți dă destinul.”

Octavian Paler

 

 

You may also like

Scrie un comentariu