Contabilitate

August 21, 2018

În spațiul brownian al mișcărilor mele zilnice azi mi-am permis să privesc cerul. Să mă opresc din tot și să privesc cerul, să las razele soarelui să-mi ardă pielea și zgomotul orașului să se stingă în spațiul gândurilor mele.

Ca în fiecare an, in apropierea zileii mele de naștere, devin mai singură și mai serioasă. Îmi adun și îmi scad viața, într-o contabilitate personală ce mă înstrăinează uneori de realitatea permanentă. Mă retrag într-un prezent al meu. Uneori subtil, alteori zgomotos de tăcut, pășesc din realitatea celorlalți ( înclusiv din cea a partenerului meu de viață) și mă retrag, acolo unde doar eu am acces. Sunt momentele mele de malancolie și visare, de tristețe și de bucurie.

Așa a fost de când îmi amintesc că exist în ritmul gândurilor și al trăirilor mele interioare. Deși incomod pentru cei din jurul meu, pentru mine e un ritual de reinnoire. La fel cum în fiecare primăvară pământul se pregătește pentru trecerea lui la viața, eu, în fiecare august fierbinte, mă pregăesc pentru trecerea într-o nouă toamnă și contabilizez, la felca Sorescu ( Marin) în poezia lui:

Câteva momente când era să fim fericiţi,
Câteva momente când era să fim frumoşi,
Câteva momente când era să fim geniali.
Ne-am întâlnit de câteva ori
Cu nişte munţi, cu nişte copaci, cu nişte ape
(Pe unde-or mai fi? Mai trăiesc?)
Toate acestea fac un viitor luminos-
Pe care l-am trăit.

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply