Confort

March 9, 2018

Sentimentul cel mai prezent în ziua mea de azi a fost cel de confort. Am stat acasă ( mi-am luat o zi de concediu) pentru a îmi da puțin timp cu mine…timp pe care l-am folosit constructiv: dormind…Uneori sunt ca și copii mici dorm cu plăcere și fără limite. M-am bucurat și de îndeletnicirea mea preferată atunci când vreau să-mi pun în ordine gândurile: aranjatul lucururilor – cărți, pahare, haine –  orice ține de sistematizare și de răbdare.Așa că azi mi-am aparținut mie ceva mai mult decât de obicei și mi-am îndreptat atenția mai mult spre interiorul meu. Profitând de faptul că am stat acasă am purtat una dintre cămășile mele vechi ceangăiești care aștepta cuminte să fie purtată după ce e prelungită. Fiind acasă nu m-a deranjaat lungimea ei și m-a bucurat compania și veselia cuminte pe care a adus-o cu ea. Cât despre gândurile mele secrete de azi, ele se găsesc încă în incubator și, cu voia dumneavoastră, le voi împărtăși în vremuri viitoare.

Și pentru că nu pot să mă întorc la ocupația mea favorită de azi (somnul) fară să amintesc de un om fantastic (la propriu și la figurat)… La mulți ani Mircea Eliade! Astăzi ar fi implinit 111 ani..Un numar magic la fel ca tot ce a închis marele scriitor între paginile cărților lăsate moștenire.

 

Inspirația zilei:

Acei incantatores întâlniți de Bandinus în Moldova nu erau români ci ciangăi (populație maghiară din Carpații moldovenești). Ungurii au adus din Asia șamanismul în teritoriul pe care-l ocupă astăzi.

                                                              Mircea Eliade – „De la Zalmoxis la Genghis-Han”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply