Cireșe…de Ostrov

scris de Fata cu Ie May 28, 2018
Cireșe…de Ostrov

Azi am avut parte de o bucată de călătorie în România Frumoasă. Total neprogramat pașii ( mai bine zis roțile mașinii) ne-au condus către Călărași și, de acolo, pe aripile valurilor (de fapt a bacului) am ajuns în Ostrov. Încă din mijlocul Dunării mi-a atras atenția  un ansamblu de clădiri, așezate cochet pe coama unui deal printre vii și verdeață. Nici nu-mi trecea prin cap că acela va fi punctul final al aventurii noastre. Urcând ușor pe granița cu Bulgaria și păstrând în permanență Silistra în raza noastră vizuală am ajuns în mijlocul Paradisui. Înconjurat de rânduri de vie ce se pregătesc pentru producția de anul acesta, cu oglinda albasră a Dunării în vale ( cred că e prima oară cand am văzut Dunărea cu adevărat albastră), mărginit de verdele ostrovului și de azurul cerului pudrat cu nori de vată de zahăr, Domeniul Ostrov a fost un spațiu de care m-am îndrăgostit.

De obicei, atunci când e vorba de vin, întâi mă îndrăgostesc de gustul, mirosul și culoarea lichidului din pahar și abia apoi ajung să descopăr magia locului de unde vine. Astăzi m-a cucerit spațiul, priveliștea, briza care bătea sub soarele dogorâtor, pacea și energia de acolo. Am stat în leagăn sub umbra deasă a unui copac bătrân, m-am lăsat  îmbătată de albastru și verde, în toate nuanțele lumii, am băut cafea și am gustat puțin riesling alături de saramura cu crap de Dunăre.

Atunci când credeam că minunăția spațiului de acolo nu mai poate să-mi aducă nici o surpriza a venit plimbarea pe domeniu. Dealurile pline cu rânduri de vie frumos aliniate ascund în mijlocul lor o minunată livadă de cireși. M-am bucurat ca un copil de gustul cireșelor proaspăt culese din copac. Mari și zemoase, de la un roz gălbui până la un roșă intens, ciorcinii de cireșe încărcau ramurile copacilor frumos aliniați. M-am pierdut pe sub bolta lor, culegând la întâmplare cireșele coapte ce aveau gustul copilăriei și toata bucuria soarelui și a amintirilor ascunse în fiecare fruct. Nu stiu dacaă am mâncat 5 cireșe sau un kilogram întreg. Stiu doar că pentru un moment m-am bucurat să fiu și am mulțumit pământului pentru miracolul roadelor sale și oamenilor pentru că au creat un loc atât de frumos…I-am promis că o să revin, alături de Lucian și de o carte bună ca să mai fur puțin din energia aceea de începuturi.

Înspirația zilei:

Despre gustul cireşelor şi al căpşunilor trebuie să întrebăm copiii şi păsările.

Goethe

You may also like

Scrie un comentariu