Camașa cu barbure și miturile copilăriei

scris de Fata cu Ie February 2, 2018
Camașa cu barbure și miturile copilăriei
Azi am ales o cămașă bărbatească … potrivită pentru sfârșitul unei săptămâni solicitante și care aduce un plus de bucurie prin culoare. Ce au în comun cămașa mea cu barbure (camașa bărbătească cu un clin în formă de triungi introdus atât în mijlocul părții din față, în zona pieptului, cât și în partea din spate … e în prim plan în fotografia de azi) și miturile copilăriei? E foarte simplu de explicat dacă refuzi să folosești logica: cusutul. Astăzi, pe când studiam cusătura măruntă a cămășii, am realizat că luna aceasta am spulberat două mituri ale copilăriei mele (nu ale logicii mele de adult).  Când eram mică credeam că bobinele de ață din cutia bunicii, care ulterior s-au transferat în cutia mamei nu se termină niciodată. Poate și pentru că, folosite doar la reparațiile curente, bobinele de ață se păstrau an după an în cutie. Anul acesta am demontat însă mitul și am reușit să termin bobina de ață  pe care o foloseam la ajustările necesare cămășilor. Mărturisesc că am trecut reușita în dreptul lunii ianuarie. (De câțiva ani am un ”pariu” cu mine. Mă provoc ca în fiecare lună să fac ceva ce n-am mai făcut până atunci. O experiență total nouă) … Mitul numarul 1.
Mitul numărul 2 … cusutul este pentru prințese, este o activitate diafană, care nu cere efort și care se produce suav și gingaș prin mișcări fluide și atingeri nu mai tari decăt cele ale unei aripi de fluture. După o lună de cusut de câteva ori pe săptamană – nu i-aș spune chiar intensiv, și cu tot ajutorul degetarelor, mâinile mele au început să sufere și sunt departe de a fi mâinile unei prințese … cu toate astea … activitatea de a pune în ordine cămășile pentru a fi purtate pe parcursul anului în ie, este în toi…
Și … aduce multă relaxare și bună dispoziție.
Cam așa stau lucrurile cu miturile copilăriei mele … și cu drumul ilogic de la cusăturile de pe cămașa bărbatească la  miturile spulberate.
Inspirația zilei:
 
”Can you remember who you were, before the world told you who you should be?”/ ”Poți să-ți aduci aminte cine erai înainte ca lumea să-ți fi spus cine trebuie să fii?
 
                                                                 Charles Bukowski

You may also like

Scrie un comentariu