Cafea cu poveste

scris de Fata cu Ie August 23, 2018
Cafea cu poveste

Am descoeprit că atunci când viața are un plan bine stabilit e mai bine să nu-i stau în cale. Azi a fost ziua întâlnirilor surpriză. Am băut cafea (cu croisante, brioșe și biscuiți)  în compania a două doamne pe care le admir, a căror postări și fotografii le urmăresc de ceva vreme și cu care m-am simțit onorată să-mi petrec timpul.

Ne-am întâlnit îmbrcate în ie (fără să programăm asta), cu zâmbetul cât toată fața și cu tolba plină de povești. Și pentru că nu vreau să țin totul doar pentru mine împărtășesc cu voi puțin din sclipirea proiectului Hyperborean Folklore. Iraida este omul care a dat viață poveștii suprarealiste a zânelor moderne și a pus pe harta lumii un strop din piesele atent meșteșugite ale portului popular.

Proiectul ei împărtășește strălucirea și frumusețea tradițiilor și a simbolurilor dacice, a folklorului  și a pieselor vintage integrate în contextul modern. E ca și cum în același moment ai străbate toți anii instorie, de la începuturi până într-un viitor imediat  și ai culege prin timp semne, bijuterii, straie, idei sau atitudini. E o ilustrare în imagine a arhetipurilor feminine ducând conceptul de ”fashion” la un nivel personal și autentic.

Hyperborean Folklore nu este despre femeia la modă. Este despre Femeie. Cea care este depozitarul secretelor vechi, a simbourilor ce întregesc și care invită, a blestemelor și a rugăciunilor, cea care înțelege lumea și vorbește vântului, pământului și lighioanelor, cea care deschide inimi prin puritate și frumusețe și scânteiază în naturalețea ei.

Hyperboreean Folklore este un basm despre rădăcini și multiculturalitate, despre exploare și integrare, despre lumi puse împreună și culturi care se regăsesc la distanțe de secole, despre drum personal, moștenire culturală și amprenta genetică.

M-am întâlnit cu poveștile din fotografiile Iraidei înainte să întâlnesc zâmbetul plin și bucuria pe care o aduce…acum știu că în spatele fiecărei imagini e mult suflet și un strop din OM-ul care este ea.

Inspirația zilei:

Lumea pe care o pictez eu, nu e o lume imaginară. Cine nu crede, să intre în tablourile mele.

Gianbattista Tiepolo

You may also like

2 comentarii

Iraida October 5, 2018 - 5:46 pm

Iti multumesc sincer draga Christine 💕

Reply
Fata cu Ie October 19, 2018 - 4:23 pm

Cu mare drag

Reply

Scrie un comentariu