Buletin cu Ie

August 27, 2018

Am promis ca anul acesta port în fiecare zi ie. Așa am ajuns să-mi refac cartea de identitate ( tot buletin de Cluj mi-am făcut) și să am pe ea o poză cu ie. Ce-i drept n-au vrut să-mi schimbe numele  și să treacă pe el Fata cu Ie. Ca să mă revolt am trișat puțin zâmbind din colțul gurii în poza de buletin.

Mi-am recuperat azi buletinul cu ie la prima oră a dimineții, după ce am pășit printr-o grădină magică cu meri, cu un șopron ascuns în spatele curții, cu mere roșii ce împrăștiate printre copaci și un miros de pământ reavăn ce inviora aerul dimineții ( în poză este curtea unei instituții publice).

Am compeltat tabloul zilei de azi cu o cafea în Piața Matei Corvin, privind oamenii ce se pregăteau pentru o nouă săptămână de muncă. Fiecare dimineață pe care o petrec la cafea pe terasă îmi întărește convingerea că la Cluj lumea este permanent în vacanță. Fețele destinse, freamătul permanent de tineri ce se perindă pe trotuare sau prin piață, oamenii care se opresc liniștiți ca să-și savureze cafeaua de dimineață…toul pare trăit într-un alt ritm și într-o poveste diferită față de zilele de luni dimineața ale Bucureștiului.

Apoi, am fugit într-un suflet ( era cazul să reintru în ritmul de București) la autocar și m-am îmbarcat împreună cu Murakami – La sud de graniță, la vest de sore ( n-am fost suficient de precaută, a fost prea puțin de citit pentru drumul de întoarcere, am terminat-o mult prea devreme).  Într-un ritm îngemănat parcurgeam kilometri și filele cărții, parcă având melodia lui Nat King Cole răsunând în ureechi ( South of the border, west of the sun).

Undeva pe la jumătatea drumului m-am întâlnit cu un curcubeu, ceva mai departe m-au întâmpinat în lumina întunecată a serii un rând de peisaje pe care ploaia și becuriel difuze le făcea desprinse din picturile lui Van Gogh.

Una peste alta o zi petrecută în fugă, pe drumurile patriei, a adus clipe de pace și frumusețe păstrându-mi zâmbetul ghiduș pe față.

Inspirația zilei:

Then she sight as she whispered mañana
Never dreaming that we were parting
And I lied as a whispered mañana
‘Cause our tomorrow never came

                     Nat King Cole – South of the border

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply