Bomboane Bucuria alias BB

September 3, 2018

Azi am sărbătorit și la birou ziua mea de naștere cu bomboanele Bucuria. Pot să garantez că aduc zâmbetul pe față și cheful de joacă. Am pus lângă plasa cu bomboane amestecate ( luate chiar de la sursă) și o cutie cu bomboane de ciocolata sofisticate ( mă gândeam că nu o să prindă atât de tare bomboanele moldovenești). Am descoperit cu surprindere  faptul că toată lumea a fost încântată de Bomboanele Bucuria ( le alint acum BB).

Încă din septembrie 1946, adică imediat după război, cu echipamentele aduse din Germania,  fabrica Bucuria și-a început producția de bucurie la pachet, în doze mici și pe toate gusturile ( există până și bomboane pentru diabetici). De atunci a încântat mii ( oare or fi milioane?) de oameni producând zeci de tone de bomboane anual.

Fabrica cu 1500 de muncitori și peste 450 de tipuri de bomboane produce 90% din volumul producției de bomboane din Moldova și exportă în mai multe țări printre care și România.  Partea magică a poveștii stă însă în ceea ce înseamnă brandul Bucuria, și felul în care acesta răsună mult după granițele țării. Cumva, oamenii aceștia au reușit să împacheteze într-o formă dulce sentimentul de bucurie și copilărie. Păstrează secret mecanismul dar rețeta funcțonează de fiecare dată, atunci când cineva deschide o bomboană de la Bucuria zâmbetul îi apare pe față…pentru că mi-am păstrat și eu niște mici rezerve, merg acum să zâmbesc…

Inspirația zilei:

Bucuria este viața văzută printr-o rază de soare.

Carmen Sylva

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply