Alb-Negru la feminin

June 28, 2018

Săptămâna aceasta a fost în Alb și Negru. Un fel de trage-împinge (un personaj dintr-o carte de povești – Doctorul Aumădoare – de pe vremea copilăriei mele) al anului meu în ie. De ce spun asta? Pentru că nu există ie neagră, și, cam la fel ca personajul de care vă vorbeam nu pot să port negru fără să port și alb.  Nu am avut intenția de a purta zilele acestea doar alb și negru. Fiind însă o săptămână bogata în întâlniri a devenit soluția vestimentară foarte simplă. Deși minimalistă ( pe cât de minimalistă poate să fie o ținută care conține o ie veche cusută de mână) și formală din punct de vedere cromatic, săptămâna mea a fost plina de emoții, culoare, oameni frumoși și zâmbete ( mai ales dimineața și seara – momentele mele de acasă cu animăluțele din dotare). 

Dimineața de azi mi-a mai adus o bucurie…am stat pe verandă, în pijama, înfofolită în pătura ( așa cum făceam atunci când eram mică) și am privit ploaia împreună cu motanul. A fost un strop de dimineață perfectă, în care mirosul ploii se îmbină cu mirosul cafelei făcute de Lucian. Motanul torcea pe picioarele mele iar ploaia se prelingea pe stinghiile gardului în picături ritmice ca și cum ar fi pus note pe un portativ imaginar. Ploaia mi-a scris o sinfonie în dimineața de azi. 

Culoarea de azi a fost adusă de Gabriela, femeia curajoasă care a vorbit despre Endometrioză (o afecțiune greu de diagnositicat și rar diagnosticată în România), care a fost alături de femeile care aveau nevoie de suport și le-a susținut. Ea a creat și a crescut o organizație dedicată  (https://sosendometrioza.ro/)  în cadrul careia derulează diverse programe de informare și suport. 

Gabriela pentru mine este mult mai mult decat acțiunile pe care le face pentru a susține și a oferi suport emoțional femeilor afectate de endometrioză. E o femeie puternică și frumoasă care a pășit prin experiențele pe care i le-a pregătit viața și a crescut frumos. E o femeie care își dorește să creeze și  să susțină o comunitate a femeilor puternice, frumoase și implicate, să inspire și să împărtășească, să investească energia ei pentru a face lumea femeilor mai frumoasă. Pe mine m-a inspirat și m-a făcut să mă gândesc cât de mult timp acord femeii din mine…și….cât de des îmi aduc aminte  de energia feminină…

Inspirația zilei:

Cine nu crede în miracole, nu e realist.

Audrey Hepburn

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply