A face spațiu

May 7, 2018

Am descoperit azi că drumul până la servicu și înspre casă devine mult mai scurt atunci când cos prelungiri la cămășile care ațteaptă încă să fie purtate. Mai mult, am reușit astfel să fac spațiu unei reprize zilnice de cusut. Nu întotdeauna când îmi termin ziua de muncă și ajung acasă mai am timp sau chef să cos…și experiența cusutului mă duce cumva la tema centrală a zilei de azi: a face spațiu.

Pentru ca să ajungă să se întâmple ceva în viața noastră este nevoie să facem loc și să creem contextul pentru asta. E principiul de bază care să aplică lucrurilor, învățării și experiențelor de viață. Atunci când în spațiul meu nu fac loc pentru ca anumite lucruri să se întâmple, oricât de mult mi le-aș dori, ele nu apar în viața mea. De câteva săptămâni curăț, rearanjez, analizez, schimb și întorc pe toate părțile lucrurile din jurul meu ( începând cu dulapurile și biblioteca și terminând cu alegera experiențelor din care vreau să fiu parte). Am crezut că am finalizat procesul de vreo două ori deja. Descopăr cu surprindere că sufletul meu nu e total așezat și că încă vreau să reinterpretez timpul pe care îl am.

Exercițiul meu de a fi prezentă și atentă în fiecare zi mă invită să găsesc modalitatea de a face loc cusutului și fotografiei. De câteva zile m-am reapucat de făcut poze. Timid, în joacă, fără rezultate extraordinare, dar cu o mică provocare în fiecare zi și cu bucuriea unei găselnițe noi ( azi au fost florile minuscule uscate a unui cactus de pe holul biroului meu). În timp ce vorbeam la telefon am descoperit că unul dintre cactușii de pe hol, care era înflorit cu flori roșii, avea câteva flori uscate și căzute. Le-am recuperat cu multă stradanie ( fiind foarte mici se descompuneau când le prindeam cu degetele) și le-am alăturat unor reproduceri după tablouri ce se găsesc în calendarul de pe biroul meu. Rezultatul? o noua idee de joaca #playfullart care prinde contur și oferă creativității mele oportunitatea să se dezmorțească.

Așa că…tot ce pot să fac este să vă invit să vă gândiți conșient la viața voastră și la aspectele pe care vreți să le regăsiți în ea…eu vă țin la curent cu progresul meu în a face spațiu.

Inspirația zilei ( îmi era dor să ascult ABBA. Cred că au trecut câțiva ani de când nu am mai ascultat muzica lor, așa că azi am scris gândurile zilei ascultând albumul GOLD):

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply