Arta

scris de Fata cu Ie May 25, 2018
Arta

Artă, prietenie, somn, furtună, acasă și un pic de magie. Ziua de azi le-a avut pe toate.Încercarea (nereușită încă) de a mă trezi la 5 dimineața, combinată cu munca m-au făcut să-mi petrec după amiaza de vineri pe canapea…dormin dusă. M-am trezit însă cu sunetul stropilor de ploaie ce cădeau pe acopriș, cu mirosul de praf umed în nări și cu prospețimea vaporilor de ploaie ce intrau pe ușa deschisă. Am avut senzația că pășesc într-o lume total nouă, pe un tărâm magic…la plecare…stropii de ploaie au lăsat pe cer două semicercuri colorate ce se reflectau în azurul cerului.

Așa  a început seara mea, conducând mașina în sunetul șansonetelor franțuzești, privind curcubeul de pe cer și făcând slalom printre reprizele de ploaie m-am pregăti pentru seara petrecută cu prietena mea Ana (cea care face desene magice cu henna) la Urban Garden Party : palatul Nobless.  Una dintre clădirile magice ale Bucureștiului a găzduit expoziția fusion Arts în care, printre alte surprize l-am descoperit pe Daniel Rădulescu. Grafician la bază, acum doar sculptor de profesie, care modelează metalul pentru a-i da viață, substanță, și poveste ( una dintre sculputurile lui se găsește în poza iei de azi. Rectific. Ia de azi se găsește în interiorul sculpturii lui). A fost dragoste la prima vedere. Am admirat și operele altor tineri artiști, prinse în expoziția dedicată lor și am apreciat felul în care arta modernă poate să se integreze în decorul baroc al clădirii.

Timpul petrecut în grădină s-a completat minunat cu o plimbare pe străzile vechi ale Bucureștiului, spălate de ploaia ce tocmai trecuse și îmbătate în mireasma începutului de vară. O cină târzie, un pahar de vin și multe povești au incheiat seara noastră de artă. Am păstrat însă curcubeul de azi,mirosul ploii, lumina minunată din grădina Pașatului Nobless și sculpturile lui Daniel Rădulescu.

Inspirația zilei:

Colaborarea intimă între artist şi materialele folosite, precum şi pasiunea care uneşte bucuria meseriaşului – cu elanul vizionarului, îl duc pe rând la esenţializare, la forma ideii în sine… Sculptorul trebuie să îşi pună spiritul în armonie cu spiritul materialului.

Constantin Brâncuși

You may also like

Scrie un comentariu